Är du kär?

Bibli tipsar om kärleksböcker som passar bra på Alla hjärtans dag! Skicka gärna in tips på din bästa kärleksbok.

Flicka och pojke som lutar sig fram för att pussas.
Pirrar det i magen när du ser en speciell tjej eller kille i skolan? Tänker du ofta på honom eller henne? Bankar hjärtat extra hårt när hon eller han tittar på dig? I så fall säger jag grattis! Jag tror du är kär!

Alla hjärtans dag

På tisdagen den 14:e februari firar vi Alla hjärtans dag. Det är en dag då det passar extra bra att visa vem man är kär i. Du kanske kan ge bort en ask med geléhallon eller skicka ett kärleksbrev. Om du är riktigt modig kanske du till och med vågar fråga chans?

Om du vill läsa mer om kärlek, och kanske få några tips på hur du ska uppvakta den du är kär i på Alla hjärtans dag, så kommer här några boktips från Bibli.

Som vi alla vet så är det ju inte lätt att vara kär alla gånger. I boken Fråga chans så får vi följa Jack som är så kär så att han inte ens kan räkna på mattelektionerna. Han hade ingen aning om att det var så jobbigt att vara kär!

I Amor anfaller så blir Artur kär i fel person, nämligen i sin lillasysters bästa kompis. Pinsamt! Men blir man träffad av Amors kärlekspilar så blir man…

Tipsa om din bästa kärleksbok

Vi vill gärna veta vilka kärleksböcker du gillar bäst. Vad ska man läsa när det pirrar i magen? Vilken bok passar för den som är olyckligt kär?

Tipsa om din bästa kärleksbok:Skriv ett boktips

 

Text: Julia Larsdotter Bild: Omar Francos

Se boktipset "Amor anfaller"

 

 1. Amor anfaller!

  Av: Melin, Mårten
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2008
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok
 1. Fråga chans

  Av: Oskarsson, Marie Tipsat av: Julia Larsdotter

  Jack är kär i Emilia. Han vill fråga chans, men det är faktiskt inte så lätt som alla andra verkar tycka. En bok om kärlek och vänskap.

 2. Alice varannan vecka

  Av: Holmberg, Bo R Tipsat av: Erica Lhådö

  Hjalmar är kär. Han önskar att det inte var så. För Alice, som är flickan han drömmer om, träffar han så ofta att det gör ont.

 3. Så sjukt kär

  Av: Melin, Mårten Tipsat av: Erica Lhådö

  Ibland kan kärlek vara krångligt, svårt och nästan kännas lite skrämmande. Men ibland kan kärlek också vara väldigt enkelt.

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Julia Larsdotter den 1 februari 2012