Över näktergalens golv

För unga som gillar fantasy och historiska berättelser. En våldsam berättelse om makt och krig, men också en djupt gripande kärlekshistoria.

Lian Hearn bygger upp en oerhört spännande och fängslande berättelse som utspelar sig i det medeltida Japan. Där slåss flera klaner om makten över landet. Den grymma Iida intar genom sina intriger och sitt brutala välde alltmer av landet.

Tomaso, en femtonårig pojke, har levt hela sitt liv undangömd med sin familj i bergen. En dag kommer Iida med sina soldater och dödar alla i byn. Tomaso flyr och springer rakt i armarna på en mystisk främling. Främlingen dödar några av Iidas män och räddar Tomaso.

Främlingen heter Shigeru och visar sig vara en mäktig klanherre och Iidas främsta motståndare. Shigeru tar med sig Tomaso och ger honom ett nytt namn, Takeo. Takeo hamnar nu mitt i det maktspel som pågår. Takeo står i tacksamhetsskuld till Shigeru och hoppas finna ett sätt att återgälda honom för att ha räddat hans liv. Vad Takeo inte känner till är att han själv tillhör folkslaget Släktet och bär på ovanliga och mycket farliga förmågor.

Samtidigt, långt därifrån, växer Kaede, en ung flicka, upp som gisslan till en av Iidas sammansvurna. Kaede blir vackrare och vackrare för varje år, men hon får rykte om sig att vara farlig för män. Det sägs att den som åtrår henne kommer att dö. Vad ingen ännu vet är att hennes och Takeos vägar en dag kommer att korsas med ödesdigra konsekvenser som följd.

Jag läste alla fem böckerna om klanen Otori i snabb följd och Takeos och Kaedes öden berörde mig djupt. Med ett vackert språk får Lian Hearn personer och miljö att bli verkliga och levande. När jag avslutat den sista boken ville jag genast läsa om allt igen.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Erika Käll den 29 november 2011