5 frågor till Eva Dubois Ehrengren

Äntligen är vår nya webb Bibli.se verklighet. Vi ställer fem frågor till Eva Dubois Ehrengren, chef för biblioteken i Tierp.

Eva Dubois Ehrengren

Eva Dubois Ehrengren
Vad är det bästa med Bibli?
Det är svårt att säga vad som är bäst med Bibli, det finns så många saker som är bra! Biblioteksanvändarna i Uppsala län kommer att få tillgång till en webbplats där massor av information finns samlat på ett lättillgängligt sätt.

En mycket viktig aspekt är att alla som vill, har möjlighet att göra sin stämma hörd och dela med sig av sina tankar och idéer. Många kommer att använda Bibli både för att söka kunskap och inspiration och för att dela med sig av sina egna tankar. Jag tror att Bibli kommer att fungera som en digital skattkista där man hela tiden hittar nya och intressanta saker inom vitt skilda områden.

Bibli i framtiden, vilka förväntningar har du?
Jag hoppas att biblioteksanvändarna kommer att upptäcka Bibli och använda sig av möjligheten att själva skriva texter eller dela med sig av läsupplevelser. Jag hoppas också att Bibli kommer att bli ett bra redskap för samarbetet mellan biblioteken i Uppsala län. 

E-bok eller pappersbok?
För mig finns inget antingen eller, jag anser att båda medietyperna behövs parallellt.

Skönlitteratur eller facklitteratur?
För mig personligen är läsning av både skönlitteratur och facklitteratur en viktig del i livet. Jag kan inte välja den ena typen av böcker framför den andra, jag läser med glädje olika genrer. Jag tycker att det är kul när man hittar en bok som sätter tankarna i rörelse, oavsett om det är en skönlitterär bok eller om det är facklitteratur. Jag har alltid en eller flera böcker på gång och blandar friskt olika sorter. 

Senaste bok du läste?
Vad jag pratar om när jag pratar om löpning
av Haruki Murakami


 

  1. Vi, de drunknade

    Av: Jensen, Carsten Tipsat av: Eva Dubois Ehrengren

    En tegelsten om fyra generationer. Fylld av Spänning och äventyr på haven.

Skrivet av: Carin Carlsson den 2 november 2011