5 frågor till Marie-Louise Riton och kia Gumbel

Äntligen är vår nya webb Bibli verklighet. Vi ställer fem frågor till Marie-Louise Riton, chef för Uppsala stadsbibliotek, och Kia Gumbel, operativ chef för Bibli-projektet.

5 frågor till Marie-Louise Riton

Marie-Louise Riton
Vad är det bästa med Bibli?
Det bästa med Bibli är att Bibli är ett bibliotek och inte bara en webbsida och att Bibli-biblioteket finns där många länsinvånare finns det vill säga på nätet. 

Bibli i framtiden, vilka förväntningar har du?
Att Bibli ska vara ett bibliotek som fler och fler vill besöka eftersom det alltid händer intressanta saker där.

E-bok eller pappersbok?
Läser inte e-böcker eftersom jag inte har en läsplatta ännu – borde vara idealiskt på resor till exempel. Om jag i alla fall skulle välja blir det ändå pappersböcker eftersom jag gillar att bläddra fram och tillbaka och gå tillbaka och läsa om.

Skönlitteratur eller facklitteratur? 
Svår fråga! Jag kan varken välja bort skönlitteratur eller fackböcker. Om man till exempel hamnade på en öde ö skulle en överlevnadshandbok vara bingo men en skönlitterär bok skulle kunna ge fantasin vingar, nya stimulerande tankar och vara en samtalspartner. Det får bli skönlitteratur!

Senaste bok du läste?
Försvunnen värld av Maja Hagerman. En bok om vad man fann under de utgrävningar som gjordes innan nya E4:an drogs fram. En fantastiskt spännande bok som ger kunskaper om ett Uppland vi vet mycket lite om. Mycket fantasieggande också faktiskt!

 

5 frågor till Kia Gumbel

Kia Gumbel
Vad är det bästa med Bibli?
Att vi får ett bibliotek på nätet som bjuder in användarna till dialog, och som lyfter fram bibliotekens samlingar på ett aktuellt och personligt sätt.

Bibli i framtiden, vilka förväntningar har du?
Att Bibli får fortsätta utvecklas som ett modernt och aktuellt virtuellt bibliotek. Att Bibli har muskler att hela tiden möta användarnas behov, trots snabb teknikutveckling!

E-bok eller pappersbok?
E-bok på resan och pappersbok på stranden. Helt enkelt olika format för olika situationer.
 
Skönlitteratur eller facklitteratur?
Måste man välja? Romaner för avkoppling/nöje, och fackböcker för inspiration i trädgården, nya infallsvinklar på jobbet eller – helt enkelt - ny kunskap.

Senaste bok du läste?
Yoko Ogawas bok En gåtfull vänskap.

 

 

 

 1. Försvunnen värld

  Undertitel: om den största arkeologiska utgrävningen någonsin i Sverige
  Av: Hagerman, Maja
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Arkeologi
  Finns som: Bok
Skrivet av: Carin Carlsson den 4 november 2011