5 frågor till Nina Halden Rönnlund

Äntligen är vår nya webb Bibli verklighet. Vi ställer fem frågor till Nina Halden Rönnlund, chef för Håbo bibliotek.

Nina halden Rönnlund

Nina Halden Rönnlund
Vad är det bästa med Bibli?
Att alla som bor, arbetar, studerar eller semestrar i Uppsala län får ett bibliotek på nätet! Det blir enklare att få tillgång till bibliotekets tjänster och utbud med Bibli.se. Kanske kommer det också att bidra till ett ökat intresse och kunskap om vad Uppsala län har att erbjuda, både för de som bor här men också för våra besökare. Uppsala är ju ett litteraturens län med så många intressanta författarskap att upptäcka.

Bibli i framtiden, vilka förväntningar har du?
Att den utvecklas och blir en resurs för alla  som bor i Uppsala län. I och med Bibli. se har ett samarbete mellan länets kommunbibliotek inletts. Det är ett samarbete som jag hoppas mycket på!

E-bok eller pappersbok?
Jag är  uppväxt med böcker och vill att de ska finnas runt omkring mig som goda vänner. Både hemma i bokhyllan och i läsplattan. Pappersboken är en fysisk upplevelse med ett uttryck som jag ännu inte har funnit hos e-boken. I E-boken finns det däremot en helt ny värld som jag inte kan finna i en pappersbok som interaktivitet, rörliga bilder och ljud. Det gör att jag kommer att fortsätta att välja pappersboken till kvällsläsningen. Men jag tror på utvecklingen och snart finns det säkert mjuka läsplattor som anpassar sig efter underlaget.

Skönlitteratur eller facklitteratur?
Jag säger ja till skönlitteratur och ja till facklitteratur.  Skönlitteratur därför att det ger mig möjlighet att komma nära, känna och delta. Att förstå andra och mig själv och sammanhangen i vilka vi existerar. Skönlitteratur ger mig också njutning och glädje. Facklitteraturen väljer jag när jag vill vidga mitt vetande, öka mina kunskaper, vilket också är glädjefyllt fast på ett helt annat sätt. Tillsammans utgör de a perfect match!

Senaste bok du läste?
Jag har alltid flera böcker på gång som jag varierar efter humör och ork. Den senaste året har jag läst om texter som jag tyckt mycket om bland annat Hans Fallada´s Hur ska det gå för Pinnebergs? och Alice Munros noveller. Just nu läser jag Elisabeth Åsbrinks Och i Wienerwald står träden kvar. En bok som väcker många tankar om Sverige och förhållniingssätt under andra världskriget.

 

 1. Den hemliga trädgården

  Av: Burnett, Frances Hodgson
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2002
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok
Skrivet av: Carin Carlsson den 5 november 2011