Barn och ungdom

Nya böcker

Visa fler titlar...
 1. Boktips för läslovet

  Tipsat av: Sanne Lennström

  Vad passar bättre såhär på läslovet än att mysa runt med barnen och en bra bok eller två? Vi har fått lite boktips från Sanne. Videon kan du se om du är inloggad på facebook.

På våra bibliotek i Östhammars kommun finns många bra böcker för alla åldrar. På biblioteken händer dessutom en hel del som passar alla från barn till nästan vuxen.

Ett tips till dig som går eller har barn som går i mellanstadiet. På SVTplay finns programmet Bokslukarna som ger tips om bra böcker.

Bokslukarna på SVTplay
Få boktips av SVTs Bokslukarna
 

Förskolor och skolor

Du är välkommen att besöka oss med din förskolegrupp eller skolklass. Kontakta oss på ditt närmaste bibliotek för att boka in ditt besök.

Vi erbjuder

 1. Barnteater - Hugo - elak, blodtörstig och JÄTTEFARLIG

  Arrangemang
  Datum lördag 19 januari 14:00 - 15:00
  Plats Gimo Bibliotek

  Boulevardteatern ger en föreställning om den nyanlända krokodilen Hugo som möter misstänksamhet och rädsla bland djuren i skogen, ska han lyckas få några vänner?

 2. Barnteater - Äta själv

  Arrangemang
  Datum lördag 26 januari 14:00 - 15:00
  Plats Öregrunds Folkbibliotek

  Molieréensemblen spelar en föreställning för liten och stor om stolthet och om att lyckas med någonting som kan vara väldigt svårt. I alla fall i början.

 3. Barnteater - Den lilla gumman i skogen

  Arrangemang
  Datum lördag 23 mars 14:00 - 15:00
  Plats Östhammars Stadsbibliotek

  En gumma bor i en stuga i skogen. Hennes man är död och hon känner sig ensam och vill ha sällskap.  Välkommen att se vilka som kommer och hälsar på gumman?

 1. Sagoberättaren

  Av: Michaelis, Antonia Tipsat av: Kristina Kjellgren

  den oskuldsfulla Anna blir kär i den hemlighetsfulla Abel Tannatek, eller apotekaren som folk kallar honom, han som kan få fram vad som helst för rätt pris.

Barnboksförfattaren Johan Anderblad, Foto: Barbro Gräähs