Startsida Bibliotek Östhammars kommun

 1. Bokkassar

  Har du svårt att ta dig hit? Vi plockar gärna ihop böcker i kassar som hämtas av någon i din närhet. Hör av dig helst via mail till ditt bibliotek. Det går även att ringa men vi är oftast en person i receptionen och vi svarar i mån av tid. Med vänliga hälsningar personalen på biblioteken OBS! På grund av personalläget kan våra öppettider ändras, uppdaterade tider finns på vår hemsida.

I Östhammars kommun finns bibliotek i Alunda, Gimo, Öregrund, Österbybruk och Östhammar. I topmenyn finns en ingång till varje biblioteks sida. Där kan du se var biblioteket ligger, vad det finns för utrustning och även se Öppettiderna under de närmaste veckorna. Du kan också direkt gå in på ditt biblioteks sida genom att klicka på namnet i rutan med öppettider.

Öppet idag

 1. Alunda Bibliotek--
 2. Öregrunds bibliotek--

På gång

 1. Bland drakar och dragqueens

  Datum lördag 4 april 10:00 - 11:00 (flera tillfällen)
  Plats Östhammars Stadsbibliotek

  Succéföreställningen återvänder till Storbrunn!

 2. Den förbjudna skogen

  Datum lördag 18 april 14:00 - 14:30
  Plats Österbybruks Bibliotek

  Systrarna Saga och Sägen vet att de inte får ta vägen genom skogen, men en dag kan de inte motstå... De kastas rakt in i ett oväntat äventyr där de träffar folktrons mest fruktade väsen: Näcken och Skogsfrun.

 3. Viveca Sten om morden i Sandhamn

  Datum onsdag 4 november 19:00 - 20:00
  Plats Alunda Bibliotek

  OBS! Flyttat till 4 november! 2019 kom tionde delen i Sandhamnsserien, I hemlighet begravd

E-biblioteket

 1. E-tjänster

  Biblioteken erbjuder dig tillgång till olika e-tjänster. Till exempel e-böcker och olika databaser. Du når en del av dessa hemifrån. Andra kan du bara använda på bibliotekets datorer.

 2. E-böcker

  I Östhammars kommun lånar du e-böcker här på hemsidan.

 3. E-ljudböcker

  Du kan lyssna på våra e-ljudböcker via appen Biblio! Om du har svårt att läsa så fråga gärna din bibliotekarie om appen Legimus.

Sökguide