bibliotekets biblioteksdatasystem är ur funktion (FIXAT)

Från 2 juli fungerar allting som det ska igen. Det går alltså att logga in på mina sidor, kolla lån, reservera och göra omlån på hemsidan.

Under onsdagen 23 juni kraschade vårt biblioteksdatasystem Mikromarc. Sedan tisdagen 29 juni så kan vi använda Mikromarc på biblioteket igen, men det går fortfarande inte att logga in på mina sidor eller söka på titlar på vår hemsida Biblinord.se.

Det du kan göra är att komma till biblioteket och låna böcker med lånekort och återlämna böcker, läsa dagstidningar och tidskrifter samt använda datorerna. Biblioteken är öppna som vanligt.

Under tiden som Mikromarc låg nere så använde biblioteken ett offline-läge som gav oss möjligheten att låna ut och återlämna böcker åt besökare. Eftersom loggen från offline-läget importeras i efterhand kan det bli missar i systemet. Framförallt kan det medföra att en del reservationer tar längre tid att hantera.

Om du har varit till biblioteket och lånat eller återlämnat böcker mellan 21 juni till 28 juni så är det möjligt att ditt lån inte är registrerat i vårt datasystem, alternativt att du kan komma att få ett meddelande om att återlämna böcker som återlämnades mellan dessa datum. Om du är osäker på om ditt lån har registrerats ordentligt eller din bok återlämnats ordentligt så ber vi dig kontakta biblioteket så kollar vi upp detta.

Tack för din förståelse.