Bibliotekets biblioteksdatasystem ligger nere!

Under onsdagen 23 juni 2021 kraschade vårt biblioteksdatasystem Mikromarc. Sedan tisdagen 29 juni så kan vi använda Mikromarc på biblioteket igen och sedan 2 juli kan du som användare använda våra system som vanligt!

Välkommen att höra av dig till biblioteket om du har frågor eller behöver hjälp i ett ärende.

________________________________________

2021-06-23 kl. 10.00

För närvarande ligger bibliotekets biblioteksdatasystem nere. Det betyder att vi inte kan göra katalogsökningar, göra fjärrlån, reservera media eller göra utlån och återlämning av media i systemet.

Vi hjälper till med utlån och återlämning manuellt för närvarande. Det innebär att dessa utlån och återlämningar inte kommer registreras i systemet förrän systemet är i drift igen.

Alla tjänster kopplade till biblioteksdatasystemet är för närvarande otillgängliga. System som påverkas förutom bibliotekets biblioteksdatasystem är bland annat Biblinord och Netloan. I dessa tjänster går det inte logga in.

Uppdatering 2021-06-24 kl. 9.30

Systemet ligger fortfarande nere och vår leverantör jobbar på att lösa problemet. De har ingen prognos på när systemet blir tillgängligt igen.

Uppdatering 2021-06-27 kl. 14.00

Systemet ligger fortfarande nere och vår leverantör jobbar med att lösa problemet. Prognosen är att tillgängliggöra systemet under början av nästa vecka och de kommer med ytterligare information under måndagen.

Uppdatering 2021-06-28 kl. 13.40

Systemet ligger fortfarande nere. Processen är i full gång för att få igång tjänsten igen. Leverantören kan dock inte säga en exakt tid för detta. Ambitionen är att sätta de första kunderna i drift under dagen.

Uppdatering 2021-06-28 kl. 9.30

Systemet är nu i drift på biblioteken med hjälp av en backup från kl 22 2021-06-21. Det betyder att alla lån, återlämningar, reservationer och fjärrlån gjorda under förra tisdagen (2021-06-22) inte finns registrerade i systemet. Vi ber om ursäkt och förståelse för detta och den eventuella förvirring detta kan skapa.

Alla kopplingar till de externa databaserna ligger fortfarande nere. Det betyder bland annat att det inte går att logga in på Biblinord eller Netloan. 

Uppdatering 2021-07-01 kl. 17.00

Arbetet med att få upp de externa tjänsterna fortsätter och vår leverantör jobbar intensivt för att få dessa i drift igen.

Tyvärr finns det ingen prgonos i nuläget när dessa ska vara tillgängliga igen.

Externa tjänster som fortfarande inte är i funktion är katalogsökning/inloggning på biblinord, externa databaser/tjänster där du använder ditt lånekort för att logga in och utlån av e-media (e-böcler/e-ljudböcker). Det går heller inte att logga in på Netloan (våra publika datorer).

Uppdatering 2021-07-02 kl. 11.30

Nu fungerar det att logga in, reservera och söka böcker på biblinord.se. Även systemen för e-media (Biblio, Elib och Viddla) och våra publika datorer (Netloan) är igång.