Bokautomat i Hållnäs och Vendel

Bokautomater i Region Uppsala placeras i församlingshem i Edvalla, Hållnäs, samt i församlingshem i Vendel. Bokautomat, ibland också kallad bokomat eller bibliomat, är en automat som gör det möjligt att låna böcker också utanför biblioteken.

Låntagare använder sitt vanliga bibliotekslånekort för att öppna automaten med cirka 200 böcker som kan lånas. Bokautomater är en del av biblioteken i Tierps kommun och det är biblioteket som ansvarar för medieutbudet i automaten.

Hur kan jag använda bokautomaten?

Använd ditt lånekortsnummer eller personnummer och följ instruktionerna på skärmen. Du behöver också en fyrsiffrig pinkod. Har du glömt koden? Kontakta oss på biblioteket så hjälper vi till!

Låna/återlämna en bok

Automaten registrerar automatiskt vilka böcker du tar/lånar via RFID-teknik. När du stänger dörren kommer boken att registreras på ditt bibliotekskonto och du får ett kvitto.

Använd ditt lånekort för att öppna bokautomaten vid återlämning. Placera boken på hyllan och stäng dörren. Bokautomaten kommer att registrera det och du får ett kvitto.

Viktigt! Böcker från andra bibliotek i Tierps kommun

Kom ihåg att automaten hanterar BARA böcker som är lånade från bokautomaten. Har du böcker som du lånat på biblioteken i Tierp, Skärplinge, Karlholm, Söderfors eller Örbyhus, lämna de böckerna där eller använd de bokinkast som ligger utanför biblioteken.

Böckerna byts ut regelbundet. Saknar du en bok? Skicka gärna ditt inköpsförslag till biblioteket.

Öppettider

Se öppettider i en separat ruta.

Har du frågor? Behöver du hjälp med pinkoden?

Kontakta oss på: biblioteket.tierp@tierp.se eller 0293-21 82 60

Öppettider - Hållnäs

Måndag-fredag kl 07:30-15:00

Även öppet i samband med församlingens verksamhet se www.svenskakyrkan.se/tierp/kalender

Öppettider - Vendel 

Måndag-fredag kl 7-15.30

Lördag-söndag kl 9-15