Bokautomat i Hållnäs

Den första bokautomaten i Region Uppsala placeras i församlingshem i Edvalla, Hållnäs. Bokautomat, ibland också kallad bokomat eller bibliomat, är en automat som gör det möjligt att låna böcker också utanför biblioteken.

Låntagare använder sitt vanliga bibliotekslånekort för att öppna automaten med cirka 200 böcker som kan lånas. Bokautomaten i Hållnäs är en del av biblioteken i Tierps kommun och det är biblioteket som ansvarar för medieutbudet i automaten.

Hur kan jag använda bokautomaten i Hållnäs?

Använd ditt lånekortsnummer eller personnummer och följ instruktionerna på skärmen. Du behöver också en fyrsiffrig pinkod. Har du glömt koden? Kontakta oss på biblioteket så hjälper vi till!

Låna/återlämna en bok

Automaten registrerar automatiskt vilka böcker du tar/lånar via RFID-teknik. När du stänger dörren kommer boken att registreras på ditt bibliotekskonto och du får ett kvitto.

Använd ditt lånekort för att öppna bokautomaten vid återlämning. Placera boken på hyllan och stäng dörren. Bokautomaten kommer att registrera det och du får ett kvitto.

Viktigt! Böcker från andra bibliotek i Tierps kommun

Kom ihåg att automaten hanterar BARA böcker som är lånade från bokautomaten. Har du böcker som du lånat på biblioteken i Tierp, Skärplinge, Karlholm, Söderfors eller Örbyhus, lämna de böckerna där eller använd de bokinkast som ligger utanför biblioteken.

Böckerna byts ut regelbundet. Saknar du en bok? Skicka gärna ditt inköpsförslag till biblioteket.

Öppettider

I början av projektet anpassas öppettiderna till församlingshemmets verksamhet och bokautomaten är tillgänglig för allmänheten på vardagar mellan klockan 7-16. Kvällsöppet på tisdagar och torsdagar mellan kl 16-19. 

Du kan också kontakta vaktmästare Andreas Persson dagtid vardagar på telefon 0294-242 69 eller 073-097 41 09 för att kolla öppettiderna. 

Har du frågor? Behöver du hjälp med pinkoden?

Kontakta oss på: biblioteket.tierp@tierp.se eller 0293-21 82 60

Öppettider

Måndag-fredag kl 7-16  

Kvällsöppet på tisdag och torsdag kl 16-19

Träffa en bibliotekarie! Behöver du hjälp med lånekort eller en ny PIN-kod? Kanske har du frågor kring bokautomaten? Kom och prata med bibliotekarie som finns på plats:

24/9 kl 15-16

22/10 kl 15-16

19/11 kl 15-16

17/12 kl 15-16