Nu har bokjuryn sagt sitt - 2021

Barn i årskurs F-9 i Heby kommun har röstat fram sina bokfavoriter!

Hösten 2020 fick alla kommunens klasser erbjudande att delta i läsprojektet Bokjuryn. Det var först till kvarn som gällde till de 15 platser som fanns. De klasser som deltog var: 1-2 i Harbo, F-klass A, 4B och grundsärskolan 7-9 i Heby, F-klass, 1A och 1B i Morgongåva, 3 i Vittinge, 1A, 4A, 4B, 5A, 5B plus två högstadieklasser i åk 7 och 9 i Östervåla.

Alla elever som varit med har fått önska varsin bok ur årets barn- och ungdomsbokskatalog. Klasserna har läst och arbetat med böckerna på olika sätt. Projektet avslutades med en omröstning då klasserna utsåg Bokjuryns topplista.

Nytt för i år är att vi har haft en facebookgrupp där de deltagande lärarna har kunnat dela med sig av sådant de har gjort under projektet.

"Hej! Tänkte berätta lite om vad vi gör under vårt läsprojekt med bokjuryn.Det startade med att lästrollet kom och gav alla barn ett lässugspiller. De fick också en utmaning att läsa så mycket så raketen kom upp i taket. Ett streck flyttades uppåt för varje minut barnen läste. Halvvägs fick de en överraskning, lite längre rast en dag [...]."

Topplista 2021

Klasserna har läst och arbetat med böckerna på olika sätt.

Den yngre bokjuryns favoritböcker 2021

Den äldre bokjuryns favoritböcker 2021

Affischer med topplistorna för utskrift