Boksläpp på Tärnsjö bibliotek

Ulf Norlén presenterar sin bok om sin släkts långa historia som Tärnsjöbor

Översiktsbild över Tärnsjö för ca 70 år sedan
 
Många barn och ungdomar i Tärnsjö bordtennisklubb från ca 1950

Ovanstående foton, en översiktsbild över Tärnsjö samt Tärnsjö bordtennisklubb är hämtade från Ulf Norléns Facebooksida. Ingångsbilden är ett utsnitt ur hans skolfoto från sjunde klass i Tärnsjö 1949. Fotot i sin helhet finns också på Ulfs Facebooksida.

Fredagen den 20 januari klockan 15.00 lyssnar vi till Ulf Norléns berättelse om sin släkts historia. Det finns också möjlighet att köpa boken.

Vi bjuder på förfriskningar.

Så här skriver Ulf Norlén själv om sin bok:

Undertecknad har skrivit en bok om mig och mina förfäder och anmödrar, som alla föddes och levde i Tärnsjö hela eller större delen av sina liv.

Min farfars farfar, Anders Jansson, född 1801 gifte sig med Brita Persdotter, född 1790. De bosatte sig i Grötsten. Brita och Anders fick en son, Olof Andersson som flyttade till Stalbo. Han gifte sig med Stina Ersdotter. De fick fem barn. Ett av dem var min farfar August Norlén. Både August och hans far var välkända i Nora socken med omnejd. Ett porträtt av Augusts far Olof hänger fortfarande i f.d. kommunalhuset i Tärnsjö, och Augusts porträtt hänger i kyrkan.

Farfar och hans far har själva skrivit sina memoarer, vilka jag återgett i min bok. Jag har berättat om mina föräldrar och deras syskon, samt om mig själv och min syster. Dessutom har jag skildrat hur det var att växa upp i Tärnsjö under krigsåren. Jag har berättat om vad vi som barn, ungdomar och vuxna roade oss med, samt hur världskriget och finsk-ryska vinterkriget påverkade oss. Jag har också skrivit om hembygdens historia från istiden till våra dagar. Det gamla noramålet återges i många brev och berättelser; ordagrant som man skrev på den tiden.


Varmt välkomna!

Skrivet av: Gun Johansson den 16 december 2016