Boktips för pocketslukaren

Den bästa boken för bokslukaren, pendlaren, eller den som inte vill bära tungt, är såklart pocketboken - både billig och bra. Sanna Gillberg Wallner, vid Stadsbiblioteket, tipsar om fem pocketböcker.

Sannas fem tips

Morgon i Jenin av Susan Abulhawa

Boken är en släktkrönika som skildrar en palestinsk familjs öden genom flera generationer. Romanen börjar och slutar med massakern i Jenin 2002, däremellan skildras viktiga händelser i Palestinas historia. Berättelsen utspelas sig mot en brutal fond men är ändå en historia om outsäglig kärlek, ömhet och hjältemod.

Gripande, väldigt bra, och faktiskt lärorikt, kring en av världens mest svårlösta konflikter.

Stål av Silvia Avallone

Anna och Francesca är i yngre tonåren. De växer upp i ett nedgånget bostadsområde i Piombino i Toscana. Här kretsar allt kring den dominerande arbetsplatsen i staden: stålverket. Alla har en relation till stålet, kvinnor som män, barn som vuxna.

Omslagsbild till boken Steve Jobs – en biografi.
Genom flickorna, deras vardag och framtidsdrömmar, ger författaren en storslagen nutidsbild av livet på Italiens baksida.

En mörk, fast hoppfull och vacker berättelse, som stannar kvar länge…

Steve Jobs – en biografi av Walter Isaacson

Vem var han egentligen, Steve Jobs, mannen som förändrade en hel värld?

Författaren och vetenskapsjournaliste Walter Isaacson hann göra ett fyrtiotal intervjuer med Jobs. Öppenhjärtligt berättar han om uppväxt, privatliv och karriär. Läsaren får ta del av Jobs intensiva och ibland psykopatiska sätt att driva sina företag, man får en glimt av vad som format honom som människa, uppfinnare och kreatör.

Born to Run: jakten på löpningens själ av Christopher McDougall

Den ultimata boken för löparen.

Omslagsbild till boken Getingsommar.

Boken är en mycket underhållande undersökning om barfotalöpning, skoindustri, människans utveckling och om vi egentligen är födda till att springa. Ett flertal forskare av olika slag, löptränare, kända och okända långdistanslöpare kommer till tals. Författaren knyter ihop det hela till ett kunnigt och besjälat reportage kring varför vi springer.

Getingsommar av Denise Mina

Mästerlig deckare i Glasgow-miljö.

En ung kvinna hittas mördad i ett av stadens finare villakvarter. Kriminalinspektör Alex Morrow, höggravid med tvillingar, är på sin pappas begravning när hon får samtalet. Dessutom hittar man sex miljoner euro i kontanter fasttejpade under ett bord i villans kök…

 

 

 

Tips av: Susanna Gillberg Wallner

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Susanna Gillberg Wallner den 14 december 2012