Dagens Harri

En rolig och sorglig bok om att vara tio år, inte ha någon mamma och att vara allergisk mot nästan allt.

Omslagsbild till Dagens Harri.
Tiia är 10 år och bor i Ystad med sin finlandssvenske pappa Olli. Tiias mamma är död, så hennes pappa får vara en ”mammapappa” som Tiia själv kallar det. Det går bra att vara en liten familj, även om Tiia såklart saknar sin mamma hela tiden. På Tiias gata bor hennes bästis Peggi. Peggi bor bara med sin mamma, som också får vara en mammapappa. Det här är bra tycker Tiia och Peggi för då kan deras små familjer göra saker tillsammans, som att fira julafton ihop. 

Tiia är väldigt allergisk mot en himla massa saker, som djur och ägg och parfymer. Vissa i klassen vägrar fatta att det är jobbigt att vara allergisk och sprutar ändå på sig massa hårspray innan de går till skolan. De flesta i klassen har också husdjur, så Tiia kan inte gå hem till dem och leka. I klassen går också Harri. Harri som alltid har något bråk för sig. Han är både irriterande och jobbig tycker Tiia. Men innerst inne tycker hon väldigt mycket om Harri. Det känns konstigt att man både kan tycka illa om och gilla någon på samma gång.

Det här är en finurlig bok som berättas av Tiia. Hon berättar om hur det är att vara tio år, och att inte ha någon mamma. Många gånger är Tiia mycket klokare än sin pappa, för som Tiia säger så fattar vuxna ingenting ibland.

 

Tipsat av: Julia Larsdotter


 

 1. Dagens Harri

  Av: Alakoski, Susanna
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Julia Larsdotter den 16 januari 2012