Den röda pyramiden

Den fornegyptiska mytologin har inspirerat den amerikanska författaren Rick Riordan till berättelsen om syskonen Sadie och Carter Kane. Deras pappa är arkeolog och - ska det visa sig - magiker. Deras mamma är död sedan flera år tillbaka och syskonen har växt upp på olika håll och träffas bara någon gång per år. Carter åker jorden runt med sin pappa och Sadie bor med mormor och morfar i London.

En dag när Julius och Carter är i London för att träffa Sadie tar Julius med sig syskonen till den berömda Rosettastenen på British museum. Med magins hjälp spränger Julius stenen och lösgör då fem av Egyptens gamla gudar: Isis, Osiris, Horus, Set och Neftys. Efter explosionen försvinner Julius. 
 
Under tusentals år har magikerna utestängt gudarna och det har skapat obalans mellan kaos och ordning. Nu när gudarna släppts lösa ökar kaos alltmer då guden Set beslutar sig för att ta makten och förinta stora delar av den värld vi känner.

Sadie och Carter dras in i ett hisnande äventyr. Det som börjar som ett sökande efter deras pappa får snart oanade konsekvenser för syskonen. De upptäcker förmågor hos sig själva som de inte tidigare känt till och dessa kommer väl till pass då de tvingas kämpa mot såväl fruktansvärda mytologiska odjur som mot magiker som gör vad de kan för att stoppa ungdomarna.
 
Det är spänning och högt tempo, trots att boken är tjock finns det inte en enda händelsefattig sida. Den röda pyramiden är första boken i en ny serie vid namn Kanekrönikan av Rick Riordan. Författaren har tidigare skrivit en den populära bokserien om Percy Jackson.

Text: Erika Käll

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Erika Käll den 19 augusti 2015