Den siste musketören

Greg är på semester i Paris tillsammans med sina föräldrar. Helt plötsligt befinner han sig i 1600-talets Paris och hans föräldrar är dömda till döden. Hur ska han klara sig ur detta?

Greg Rich är en ganska vanlig 14-åring som bor i Connecticut. Hans familj kommer från en rik släkt, men på sistone har det gått dåligt och familjen har blivit tvungna att sälja sina tillgångar. Museet Louvren i Paris är mycket intresserade av familjens egendomar och därför åker Greg till Paris tillsammans med sina föräldrar. Där möter de en man som är underligt klädd och som är mycket intresserad av att köpa ett diamantsmycke. Men just det smycket vill inte Gregs mamma sälja. Helt plötsligt sliter mannen åt sig smycket och då händer något mycket märkligt, han hoppar in genom en tavla! Greg och hans föräldrar följer efter, och plötsligt är de i 1600-talets Paris…

Gregs föräldrar blir genast inlåsta i fängelset La Mort, men Greg kommer undan. Greg har tre dagar på sig att rädda sina föräldrar undan dödsstraff. Det blir en mycket spännande kamp på liv och död i ett helt annat Paris än det Greg nyss vistades i.

Det här är en jättespännande bok om ett fartfyllt och farligt äventyr. Jag kunde inte sluta läsa, utan var tvungen att veta hur det skulle gå för Greg. Slutet är även upplagt för en spännande fortsättning.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Julia Larsdotter den 1 mars 2012