Det gömda huset

Ninni har det besvärligt både hemma och i skolan. Hemma är det lillasyster som får mest uppmärksamhet och själv känner hon sig inte som en viktig person.

Omslagsbild till Det gömda huset.
Den här boken handlar om en flicka som är tio år och heter Ninni. Hon har nyss flyttat med sin mamma och lillasyster till mammas nye man.

Ninni har det besvärligt både hemma och i skolan. Hemma är det lillasyster som får mest uppmärksamhet och själv känner hon sig inte som en viktig person. I skolan tycker fröken att hon är bråkig och besvärlig.

En dag när Ninni är på väg att hämta sin lillasyster på dagis får hon syn på ett mystiskt fallfärdigt hus. Huset tillhör en tant som verkar underlig tycker Ninni. Tanten ger Ninni en lapp med ett uppdrag. Hon läser från lappen: "Spegel, spegel på väggen där. Säg vem som rödast i landet är". Vilket konstigt uppdrag! Vad är det egentligen hon ska göra? Men när hon kommer till skolan förstår hon.

Tanten blir Ninnis vän och hon är alltid hemma när Ninni vill hälsa på. Tanten ger Ninni olika uppdrag och sakta börjar det ordna upp sig för Ninni. En spännande bok!

 

Tipsat av: Christina Norén

 

 1. Det gömda huset

  Av: Persson, Vanja
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Skönlitteratur på svenska för barn
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Christina Norén den 30 januari 2012