Studier

Släktforskning, distansstudier, datakurser, språkkurser och mycket mer.

Kurser och cirklar

Vi har ständigt pågående kurser och regelbundna sammankomster av ett eller annat slag på biblioteken. Det handlar om släktforskning på olika nivåer, om språkkurser, om datakurser för nybörjare och fortsättare, vi har läsecirklar, hantverkscirklar, skrivarcirklar, språkträffar och läxläsning med mera.

Vi vill utgå från vad ni känner behov av och lust till. Kom gärna med önskemål och förslag så gör vi vårt bästa.

Studierum 

Tärnsjö bibliotek finns ett särskilt studierum med tillträde 24:7, det vill säga 24 timmar alla dagar i veckan. Det är till för dig som är vuxenstuderande och vill plugga på distans, framför datorn. Det spelar ingen roll på vilken nivå du studerar eller i vilken omfattning. Du som sysslar med släktforskning är också välkommen.
Du får en dörrkod och kan vara här när du vill! 
Läs mera om studierummet här.

Heby bibliotek finns ett konferensrum i den meröppna delen av biblioteket. Grupprummet kan bokas av större grupper för exempelvis studier eller cirkelverksamhet, det kan inte bokas av enskilda personer. När konferensrummet inte är bokat är du varmt välkommen att använda rummet för läsning, studier eller liknande. Heby bibliotek har meröppet, vilket innebär att du kan nå rummet även utöver bemannade tider om du blir en meröppetanvändare. Läs mer om meröppet här.

Kurslitteratur

Du kan låna din kurslitteratur hos oss. Finns titeln inte i vårt bestånd kan vi fjärrlåna in den från ett annat bibliotek. Läs mer om fjärrlån här.

Har du ett läshandikapp kan du få kurslitteratur till eftergymnasiala studier inläst på Myndigheten för Tillgängliga Medier (MTM). Kontakta dem direkt eller oss, men du måste vara ute i mycket god tid.

Släktforskning

Släktforskning enskilt eller i grupp är populärt på biblioteken. Hos oss har du tillgång till Riksarkivets digitala material i Arkiv digital.

Tärnsjö biblioteks studierum. Läs mer genom att klicka på bilden.
Läs mer om Tärnsjö biblioteks studierum genom att klicka på bilden ovan.


Meröppet på Heby bibliotek. Klicka på bilden ovan för att läsa mer.
Läs mer om meröppet på Heby bibliotek genom att klicka på bilden ovan.