Studier

Släktforskning, distansstudier, Hermods, datakurser, språkkurser, språkcafé...

Vi har ständigt pågående kurser och regelbundna sammankomster av ett eller annat slag på biblioteken. Det handlar om släktforskning på olika nivåer, om språkkurser, om datakurser för nybörjare och fortsättare, vi har läsecirklar, hantverkscirklar, skrivarcirklar, språkträffar och läxläsning med invandrare med mera.

Vi vill gärna stå som arrangörer till studiecirklar av olika slag. Det kan handla om enstaka och oregelbundna träffar eller regelrätta studiecirklar tillsammans med något studieförbund.

Vi vill utgå från vad ni känner behov av och lust till. Kom med önskemål och förslag så gör vi vårt bästa.

Släktforskning

Släktforskning enskilt eller i grupp är populärt på biblioteken. Hos oss har du tillgång till Riksarkivets digitala material i Arkiv digital.

Kenth Hansson har i många år haft släktforskningskurser för nybörjare och fortsättare på onsdagaskvällar 19.00 - 22.00 på Tärnsjö bibliotek. Anmäl intresse till tarnsjo.bibliotek@heby.se eller 0292 718 20

Studierum 

På Tärnsjö bibliotek finns ett särskilt studierum med tillträde 24:7, det vill säga 24 timmar alla dagar i veckan.

Det är till för dig som är vuxenstuderande och vill plugga på distans, framför datorn. Det spelar ingen roll på vilken nivå du studerar eller i vilken omfattning.

Du som sysslar med släktforskning är också välkommen.
Du får en dörrkod och kan vara här när du vill! 
Läs mera om studierummet här.

På Heby nya bibliotek på Kyrkogatan 2 kommer möjligheterna till gruppsammankomster och enskilda studier att bli bättre än tidigare. Vi återkommer med mer information.

Kurslitteratur

Du kan beställa så gott som all kurslitteratur hos oss. Varje titel vi fjärrlånar kostar dig 10 kronor.

Har du ett läshandikapp kan du få kurslitteratur till eftergymnasiala studier inläst på Myndigheten för Tillgängliga Medier (MTM). Kontakta dem direkt eller oss, men du måste vara ute i mycket god tid.

Ung kvinna med penna i handenLäs mer om vårt studierum

  1. Studierum

    Pluggar du på distans? Deltar du i en läsecirkel eller vill du släktforska?