E-böcker

Klicka här för att komma till Tierps Elib-sida 

Du lånar e-böcker från Tierps Elib-sida. Tre viktiga saker innan du börjar låna:

1. Du behöver ha ett lånekort med PIN-kod (kan fås på biblioteket)

2. Skapa ett Adobe-ID

För att du ska kunna låna och läsa e-böcker måste du först skapa ett Adobe-ID, alltså ett användarkonto hos Adobe. Du måste ha fyllt 13 år för att skapa ett Adobe-ID. Ditt Adobe-ID kan du använda på upp till sex olika enheter - till exempel på datorn, smarttelefonen och surfplattan.

För att skapa ett Adobe-ID går du till Adobes webbsida för att göra en medlemsregistrering. Om allt är rätt ifyllt kommer nu en bekräftelse på att ditt konto är klart.

Nu har du ditt Adobe-ID. Kom ihåg ditt användarnamn (e-postadress) och lösenord. När du installerar läsprogrammet eller lånar en e-bok första gången kommer du att få en uppmaning: Authorzie the device. Här skriver du in din e-postadress (användarnamn) och det lösenord som du valde vid registreringen. Detta behöver du bara göra första gången du lånar en e-bok på varje enhet.

3.Installera ett läsprogram på din dator, läsplatta, surfplatta eller smarttelefon

Vad använder du? Klicka på länkarna för att hitta användarguider:

Nu kan du låna!

När du är klar med dessa förberedelser går du till Tierps Elib-sida Logga in med lånekort och PIN-kod. Sök och ladda ner. Lånetiden är 28 dagar. Därefter försvinner filen från din enhet. Du kan låna den igen om du inte läst/lyssnat färdigt. 

Tveka inte att ta kontakt med biblioteket för hjälp: