En bit av mig fattas

Det här är en bok om hur vänskap och kärlek kan växa fram ur en katastrof. Claire, Peter och Jasper är tre ungdomar som bor i New York. De finner varandra genom terrorattacken mot World Trade Center.

Claire och Peter har känt varandra länge, men efter attacken 11 september får de ett djupare band till varandra. De lyssnar på musik tillsammans, som kan hjälpa dem att förstå varför världen är som den är. Claire kan inte längre sova på nätterna, hon vandrar runt och träffar en annan rastlös själ; Jasper. Jasper och Peter skulle egentligen ha gått på date den 11 september, men den blev av förklarliga skäl uppskjuten. Efter det känner de att de är sammankopplade på något vis. Alla New York-bor kommer för alltid ihåg vad de gjorde den 11 september.

 

Det är en stark bok som handlar om hur man reagerar när det ofattbara händer. Händelsen är skildrad genom tre skilda karaktärers personliga uppfattning och beskriver deras olika reaktioner och känslor. Claire vill agera och göra något för att förändra världen, Peter flyr till musiken och Jasper blir alldeles avtrubbad och kan inte känna någonting. 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Julia Larsdotter den 12 oktober 2011