En dag

En bok man aldrig glömmer. En romantisk komedi om kärlek, vänskap och livet. En kärleksskildring som berättas med både djup och värme.

Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig ...

15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. I morgon måste de gå skilda vägar. Men var kommer de att vara den här dagen om ett år? Och varje år som följer?

Boken berättar historien om två människor, en dag och en period på tjugo år under vilken huvudpersonerna lever sitt liv som man allmänt gör mellan tjugo och fyrtio. 
Den utspelar sig huvudsakligen i Storbritannien och Emmas och Dexters liv projiceras mot bakgrunden av vad som sker i landet mellan 1988 och 2008 - kulturellt, politiskt, ekonomiskt och socialt.

En dag är hysteriskt rolig. sorglig, varm, välskriven och rörande bok av David Nicholls och den kan ge en "När Harry mötte Sally" känsla och det är underbart.

Visst kan man bli lite trött på vissa inslag i rollfördelningen. Det hade varit mycket roligare om Emma och Dexters personligheter hade varit ombytta men det här är inte en genrebrytande bok. Det är en bra bok i sin genre som skildras på ett varmt sätt och med ett helt annorlunda upplägg än vad som tidigare gjorts.

David Nicholls är väldigt duktig på att få läsarna att känna sig nära till bokens karaktärer och det blir svårt att  lägga ifrån sig boken.

Boken har filmatiserats, med Anne Hathaway och Jim Sturgess i huvudrollerna, och visas på bio just nu.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Laven Fathi den 16 december 2011