En nyckel, en gåta och fyra brev

En mystisk och spännande bok om vänskap, en uteliggare och en brevskrivare som kan se in i framtiden. Passar den som gillar myserium och oväntade händelser.

Miranda är 12 år och bor på Manhattan. Nästan varje dag hänger hon med sin bästa kompis Sal. En dag får Sal utan anledning stryk av en äldre kille på väg hem från skolan. Efter det förändras Sals och Mirandas vänskap och Sal börjar undvika Miranda.

Det händer även andra oförklarliga saker i Mirandas liv, en extranyckel till lägenheten försvinner och hon hittar ett mystiskt brev i sin biblioteksbok. Det kommer fler brev utan avsändare och den som har skrivit dem verkar veta allt om Miranda.

Det som är ännu mer mystiskt är att brevskrivaren verkar kunna se in i framtiden… Vem skriver breven? Och kommer Sal någonsin mer vilja prata med Miranda? Och vem är egentligen den galna mannen som ligger och sover under brevlådan?

Det här är jättebra bok där man aldrig vet vad som ska ske på nästa sida. Den är full av mysterier och oväntade händelser.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Julia Larsdotter den 25 november 2011