Ett nytt liv på köpet

En superbra ungdomsbok om ensamhet!

Ett nytt liv på köpet är en superbra bok om Sanna som ska börja gymnasiet. Sanna har aldrig haft vänner, har alltid varit ensam. Hon har en bror som heter Markus som alltid är taskig mot henne. Sannas föräldrar försöker få henne att umgås  med folk.

När Sanna börjar gymnasiet börjar hon på medieprogrammet. Ingen av hennes fd klasskamrater har hamnat i samma klass och därför vet ingen något om henne. Det börjar strålande, ingen känner till att hon är den osynliga - alltså är hon inte osynlig!

Hon är med, hon har en plats som alla andra., hon talar och de andra lyssnar. De frågar efter henne, väntar på henne och vill ha med henne.

Men efter ett tag börjar Sanna tappa bort sig själv. Hon glömmer vem hon är, vad hon tycker och blir en märklig ja-sägande person som ingen är ovän med men som ingen heller riktigt vet vem hon är. Till slut har hon blivit så snäll att hon är riktigt förfärligt elak!

Man ska behandla andra som man SJÄLV vill bli behandlad.

Boken är väldigt bra! Jag fick den i julklapp och trodde det bara var en vanlig bok Men jag läste ut den på 4 dagar, den är verkligen superbra!

Betyg 9 av 10!

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Viktoria Sakic den 16 februari 2012