Får vi presentera Erika Käll

Vad gör man egentligen på skolbiblioteksavdelningen?

Skolbibliotekarie Erika Käll framför bokhyllor
Ja, en hel del. Vår skolbibliotekarie Erika Käll arbetar mot kommunens samtliga skolbarn och lärare.

Hon väljer ut och köper böcker till skolornas boksamlingar, hon berättar om böcker, hon samtalar med barnen om böcker, hon bloggar om böcker.

Hon håller lektioner i bibliotekskunskap och medie- och informationsfärdighet, hon initierar och deltar i olika läs- och skrivprojekt...

...kort sagt, hon jobbar för att stimulera Heby kommuns skolbarn till att bli litteraturintresserade läsare och medvetna medieanvändare.

Just nu pågår läsprojektet Bokjuryn där 16 klasser i årskurs 1-7 i tre av våra skolor deltar. Eleverna läser nyutkommen litteratur, böcker de fått välja ur Barnbokskatalogen som ges ut av Kulturrådet varje år. Varje klass har fått välja 25 böcker ur barnbokskatalogen som Erika sen köpt in.

Under de senaste månaderna har klasserna arbetat med böckerna på olika sätt - bokpresentationer, boksamtal, recensioner... Senast den 9 april kommer eleverna att rösta på sina favoritböcker på Bokjuryns hemsida. Den 23 april, på Världsbokdagen, avslöjas resultatet av den nationella röstningen och vinnarböckerna presenteras.

Besök Erikas bokblogg Bokbiten

Gruppbild av eleverna i årskurs 5 vid Östervåkla skola vårterminen 2015 där alla visar upp en bok
 

 

 

 

 

 

 

 


På bilden syns årskurs 5 vid Östervåla skola med sina utvalda böcker.
Foto: Magnus Norgren

Gun Johansson

 

Skrivet av: Gun Johansson den 26 mars 2015