För den som gillar hundar

Känner du någon som behöver uppfostra sin hund? Kanske vet du någon som bara älskar hundar? Gunnar Larsson vid Heby bibliotek tipsar om hundböcker.

Gunnars fem tips

Härliga valptid: förstå och utveckla din valp av Igalill Blixt

Omslagsbild till Härliga valptid.

En bok som tar upp allt som man bör tänka på när man har en valp eller tänker skaffa en. Vi lär oss om valpens utveckling och också om valpars olika personlighet. Det är nu din hund är som mest formbar.


Stora hundboken av Fredrik Steen

Information om populära hundraser och hundarnas mentalitet och beteende. Förslag på aktivitetsövningar och hur man kan lära sin hund att fråga och fokusera, att sitta, ligga och gå fot, att spåra och leta efter föremål samt om träning inför tävling. Råd om hur man kan hantera problem av olika slag.Omslagsbild till Stora hundboken.
Agility: träna och tävla med din hund! av Veronica Bache

Författaren berättar om agilityns historia och redogör för sportens olika moment. Hur tränar man sin hund och hur går en tävling till? Alla hundar oavsett ras, storlek eller ålder kan aktiveras i denna fartfyllda och spännande sysselsättning.

 

Hundar som jobbar av Ulrika Nulty

En bok för barn som presenterar ett antal hundar som arbetar: polishundar, jakthundar, vallhundar, vakthundar, ledarhundar.

 

Omslagsbild till Agility.
Hundens språk och tankar av Per Jensen

Vi lär oss om hundens beteende, språk och tankeförmåga och hur kunskapsläget ser ut idag. Hur blev hunden människans bästa vän?

 

 

 

 

Tips av: Gunnar Larsson

 

 

Bild: Present (foto: Claudio Maciel, stock.xchng)

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Gunnar Larsson den 12 december 2012