Fem rysliga böcker

Erika Käll, som arbetar som skolbibliotekarie i Heby, har fem tips på riktigt läskiga böcker som passar barn från 9 år och som gillar spännande böcker.

Ett rött paket med rött snöre.

Erikas fem tips 

av Ewa Christina Johansson

Hur vet man egentligen vem som är ond och vem som är god? Ellas pappas faster Tilda försvann en mörk och stormig natt. Ella börjar undersöka försvinnandet, men vet inte att hon är en mörk och farlig hemlighet på spåren. (Lättläst)

 

De dödas källa av Lena Ollmark och Mats Wänblad

Ondskan sover aldrig. Ruskig läsning om Karl och Sara som hjälper till att städa ur en försvunnen forskares hus. De kommer gåtan om evigt liv på spåren, men priset för odödlighet visar sig vara fruktansvärt högt. Detta är den tredje boken om spökerierna i Krabbsjögrund - se fler böcker.

 

av Anna Knutsson

En riktig nagelbitare om några barn på överlevnadsläger vars ledare en dag är spårlöst borta. Nu är barnen utelämnade åt sig själva och någonstans i närheten finns två desperata rymlingar från Kumlaanstalten. Men de är inte de enda som väntar på barnen i skogen…

 

Sorgfjäril av Ingelin Angerborn

Alice har flyttat till kråkslott på landet. En fjäril visar sig på de mest märkliga platser. Den verkar vilja varna henne för något. En dag är Alices lillebror försvunnen. Vemodigt vacker rysare att minnas länge.

 

Rädda honom! av Camilla Lagerqvist

Omslagsbild till Ingen ser dig.
13-åriga Tawni får ett sms som kommer förändra hennes liv. ”Bara du kan rädda honom” står det. Tawni dras in i händelser som för henne ut på en resa genom tid och rum. Och tiden är knapp. Om Tawni misslyckas med sitt uppdrag kommer någon att dö.

 

 

 

 

 

Tips av: Erika Käll

 

Bild: julklapp (foto: Claudio Maciel, stock.xchng). Omslagsbilder.

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Erika Käll den 4 december 2012