Fjärrlån och inköpsförslag

Saknar du en bok i vår katalog?

Du kan maila, ringa in eller komma in till biblioteket med dina inköpsförslag och önskemål om fjärrlån. Söker du ett större antal böcker ser vi gärna att du maila det som en lista. Då kan vi ta ta hand om det på kontoret och låta den som tjänstgör i informationsdisken hjälpa våra besökare på plats. Om du söker en eller två böcker går det oftast bra att ta det via telefon eller på plats. När vi har högt tryck kan det hända vi ber dig ringa tillbaka vid ett senare tillfälle eller skicka ett mail till biblioteket.

Du som studerar

Vi tar gärna emot dina önskemål om fjärrlån. Ofta har du en lång litteraturlista, men bara ett fåtal böcker som du vill beställa. Du får gärna markera det du vill ha i förväg. När vi beställer böcker från bibliotek utanför kommunen tar vi ut en avgift på 10 kr/bok.

Vad är fjärrlån?

När vi lånar en bok åt dig från ett bibliotek utanför vår kommun kallas det för att göra ett fjärrlån. Eftersom du lånar boken på ett bibliotek utanför kommunen är det deras lånetid och villkor som gäller för just den boken. Det betyder att lånetiden ibland är väldigt kort och ibland är väldigt lång. I enstaka fall kommer du få låna boken, men bara läsa den på biblioteket.

Vad behöver ni veta om boken?

För att hitta din bok vill vi i alla fall veta titel och författare. Har du tillgång till mer information kan du skicka med det också. Om du inte vet vad boken heter eller vem som skrivit den får du ge oss den information du har. Någon av oss kanske känner igen boken ändå. Du får gärna skicka ett mail. Vi har också en sida du kan använda. Där får du också automatiskt hjälp att hitta rätt bok.

Särskilt när det gäller böcker till dig som studerar är det bra med mer information. Din lärare kanske har valt ut en viss utgåva av boken. Det kan vi behöva veta. Vissa serier inom facklitteratur delar en huvudtitel men har hel olika innehåll och författare, då är det bra med undertitel eller nummer på vilken del det handlar om.