Fyra dagar, fyra nätter

Amy Curry är ensam i familjens hus i Kalifornien efter den bilolycka som dödat hennes pappa. Hennes bror är på behandlingshem och mamman har redan börjat ett nytt liv i ett nytt hus i delstaten Connecticut. Amy vägrar att köra bil efter olyckan och både hon och bilen ska till deras nya hus.

Roger är son till en av mammans kompisar och han ska resa med Amy tvärs över kontinenten. Hon är inte särskilt sugen på att åka bil med en helt okänd kille, men så visar sig Roger vara både snygg och trevlig. Fyra dagar och fyra nätter ska resan ta. Amys mamma har gjort ett noggrant schema med karta, bokade hotellövernattningar och vägbeskrivningar.

Amy och Roger lär snabbt känna varandra och börjar trivas ihop. Så bestämmer sig de för att ta helt andra vägar genom USA. De besöker turistattraktioner, äter mängder av snabbmat och gör bland annat en avstickare till Kentucky där Rogers ex finns. De berättar inte för sina föräldrar att de inte kommit så långt på resan som det var tänkt.

Amys mamma försöker ringa, men Amy ignorerar henne och ringer aldrig tillbaka. Förutom texten finns låtlistor från resan, kvitton från Amys och Rogers snabbmatsmåltider och turistande samt roliga fakta om de delstater de passerar. Det är kul att kunna se vad de åt till lunch i Nevada eller att kolla upp låtar som de lyssnat på via Spotify när man läser boken!

Fyra dagar, fyra nätter (2011) är en både allvarlig och rolig berättelse om Amys väg tillbaka till ett normalt liv efter pappans död. Trots det sorgliga temat får skildringen av Amys och Rogers resa mig att skratta många gånger. Morgan Matson har tagit fasta på de udda detaljerna och smått komiska situationer i berättelsen.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Katarina Skönblad den 17 februari 2012