Gör vad du vill

18-åriga Julies familj störtar i en flygkrasch. På vägen ner skickar pappan ett sms till Julie med texten ”Vi störtar. Älskar dig. Gör vad du vill. Pappa”.

Efter att Julies familj har omkommit i en flygolycka är hon ensam kvar med ett stort hus och massor av pengar. Hon ser ingen anledning att leva utan sin familj och försöker därför ta livet av sig men misslyckas. Hon tar sina pengar och flyger ut i världen, med hopp om att även hennes flygplan ska störta så hon får vara med sin familj igen. Men det gör det naturligtvis inte.

Julie är rädd för att misslyckas en andra gång med att ta livet av sig. Istället försöker hon utsätta sig för så mycket fara som möjligt, så att det kan ske på naturlig väg. Hon tar reda på vilka platser i världen som är farligast och åker dit. Hon åker bland annat till Rumänien för att försöka bli smittad av fågelinfluensan.

Trots det allvarliga ämnet så är det här en väldigt rolig bok. Erlend Loe är expert på att skriva om allvarliga ämnen på ett komiskt sätt, vilket här resulterar i en både rolig och gripande berättelse om hur det kan vara när man inte har något kvar att förlora.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Ann-Sofie Rönnbäck den 6 april 2010