Grand final i skojarbranschen

Tänk dig att du en dag får läsa manuset till boken om dig själv. Det är ditt eget liv som rullas upp framför dig när du läser, men det är förvanskat genom en annans människas ord…

Lillemor Troj är berömd författare i 80 års ålder som en dag får ett manus i handen av sin förläggare. Han är besviken på Lillemor, som han tror skickat manuset till ett annat förlag, och tillägger dessutom ”Ska du verkligen ge ut det här?” Lillemor tar emot pappersbunten. Hon bläddrar och förstår att det är manuset till boken om hennes liv. Detta är ingenting hon själv har skrivet, men hon anar förstås vem som gjort det.
Författarinnan och akademiledamoten Lillemor Troj har många hemligheter i sitt liv. Den allra största är förstås att det inte är hon själv som har skrivit hennes böcker. Och nu riskerar hemligheten att läcka ut.

Den som känner till Kerstin Ekman förstår ganska snart att boken autofiktiv. Här finns många kopplingar till hennes eget liv och böcker. Lillemor Troj skriver inte om Katrineholm men väl om Kramfors, inte om samer men om resandefolk osv. Kerstin Ekman – om det nu verkligen är hon som skrivit boken? – vänder och vrider på frågor kring författarskap och skrivande.

Inläsare av cdboken är Katarina Ewerlöf. Hon läser med en inlevelse som gör det svårt för en bilpendlare att nå fram till resans mål och tvingas stänga av cdspelaren…

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Fogelberg den 19 december 2011