Har du lust att bli veckans/månadens låntagare på biblioteket?

Har du läst någon bok som du tycker fler borde upptäcka? Nu finns det möjlighet för dig att skylta själv med dina favoriter.

På Vängebiblioteket har vi två stycken skylthyllor som vi kallar Veckans  låntagare och Månadens  låntagare. Veckans låntagare är en elev på skolan som under en vecka ansvarar för en skylthylla. Det får plats c:a 3 st böcker på hyllan. Där ställer man upp sina boktips och håller koll på att hyllan inte blir tom, då får man fylla på med fler tips. Det har varit väldigt populärt att vara veckans låntagare och det är bra utlåning på böckerna. Det har varit bra genrespridning på boktipsen och många böcker har fått nya läsare.

Månadens låntagare är samma sak fast för vuxna. Här får man ansvara för hyllan under en hel månad. Det får plats c:a sex stycken böcker på hyllan, så det är bra att ha ett reservlager. Det har också varit populärt och det är många som lånar från den hyllan. Även här har spridningen på tipsen varit bra: facklitteratur, romaner, deckare, ljudböcker m m.

Ta chansen du med att påverka låntagarna! Ställ upp de där böckerna som fler borde läsa. Kom in på biblioteket så får du veta mer.

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Peter Nylund den 3 maj 2011