HBTQ+ på biblioteken

Nu kan du lättare söka på HBTQ+-litteratur på våran biblioteksweb! Vi har taggat våra böcker med ett antal ord så att du kan hitta just det du söker. Det finns också en filmad tutorial om hur man söker på HBTQ+ i webkatalogen. Den finns också i kortform i skriftligt format, där vi också ger tips på vilka ord du kan använda när du söker för att få bra träffar. Så nu är det bara att söka! Sök på biblinord.se och glöm inte att klicka i vilken kommun du söker i! Sedan kan du ringa oss och be oss plocka ihop en bokkasse till dig som du hämtar i dörren (förutom just nu då vi har helt stängt).

Kolla också gärna in våra filmklipp med författaren Sara Lövestam som läser ur sin ungdomsbok ”En stark nolla”, och några av våra bibliotekarier som ger HBTQ+-boktips.

Boktips av Maria
Boktips av Elin
Boktips av Charlotte

Kom och titta på våra nya regnbågshyllor i Alunda och Östhammar! (när vi öppnar igen). I Alunda har vi en för blandade åldrar och i Östhammar har vi en för vuxna och en för ungdomar. I Östhammar har vi märkt upp ryggarna på ungdomsböckerna med texten ”bortom normen ung”, dessa står tillsammans med övriga ungdomsböcker. Vi har även en hylla för regnbågsbilderböcker.

Tipsat av: Malena Jäder den 29 april 2021