Hitta Violet Park

Vad kan en okänd död tant i en urna ha för betydelse för en 16-årig kille? Jo, hon kan förändra allt. Vill du veta hur? Läs om Lucas sökande efter Violet Park.

Omslagsbild till Hitta Violet Park.
Lucas brukar aldrig åka taxi, men en natt stannar han för sent hos sin kompis Ed och orkar inte gå hem. Lucas bestämmer sig för att ta en taxi och det blir starten på en massa konstiga sammanträffanden i hans liv.

När han kliver in på taxifirmans kontor så dras hans ögon till en urna på en hylla. Personalen på taxifirman berättar att urnan har blivit kvarlämnad i en taxibil för flera år sedan, och ingen har hämtat den sedan dess.

Lucas tar en taxi och åker hem, men bestämmer sig snart för att åka tillbaka. Han vet inte varför, men han kan verkligen inte släppa tanken på urnan. Han tycker att det är hemskt att någon är så bortglömd att hon får stå år ut och år in på ett inrökt taxikontor. Lucas bestämmer sig för att ta hand om urnan, och lyckas med hjälp av sin farmor få med sig den därifrån.

På urnan står namnet Violet Park. När Lucas börjar göra efterforskningar så får han fram vissa kopplingar mellan Violet och sin egna försvunna pappa. Lucas pappa försvann för många år sedan och Lucas har aldrig kommit över det. Han har en bild av sin pappa som en perfekt person, och han går ofta klädd i pappans gamla kläder, vilket hans mamma inte alls tycker om.

Det hela leder till att Violet blir en röd tråd i efterforskningarna i Lucas pappas liv. Lucas får upp ögonen och till slut har han en helt annan bild av sin pappa. Boken om Lucas och Violet är både rolig och sorglig, och man det är svårt att släppa boken efter man har läst klart. Från början handlar det mycket om sökandet efter andra, men egentligen handlar den lika mycket om att hitta sig själv. 

Tips av: Julia Larsdotter

 

 1. Hitta Violet Park

  Av: Valentine, Jenny
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Julia Larsdotter den 23 januari 2012