I den tysta minuten mellan

Torvis pappa är död. Han har inte träffat honom sedan han var liten men nu måste han åka till den isländska ön Heimaey och vara med på begravningen.

Boken handlar om Torvi som är 14 år. Han är född på Island men mamma och han flyttade därifrån för åtta år sedan. Vad som hände har Torvi inte riktigt klart för sig, men det har med gubbjäveln att göra. Gubbjäveln som egentligen heter Kettil och är Torvis pappa.

Torvi brukar inte tänka på sin pappa, men nu är han plötsligt död och begravningen hålls på Island i den lilla by som Torvi tillbringade sina första sex år. Det är inte lätt att återvända till en bunt släktingar och gamla bekanta som han inte sett på så länge. Det blåser och stormar ofta i byn Heimaey och det stormar mycket i Torvi tankar också när han är där. Vem var hans pappa egentligen? Och var gör alla de där pillerburkarna i hans badrumsskåp? Varför är det ingen som berättar om pappa?

En mycket välskriven bok om att återvända till det förflutna. Roligt och annorlunda att läsa om en liten isländsk by. Boken var nominerad till Augustpriset 2011 men vann inte.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Fogelberg den 6 december 2011