Jätten på Jämreborg

Ett troll, en barnhemspojke, en hagga och en trollkarl får i uppdrag att rädda prinsessan Mirella från jätten på Jämreborg. Men prinsessan vill inte bli räddad.

Ivo är barnhemspojken som av en slump blir vän med en av de ovanlig i London. Det är gammal hagga vars flo (mosse eller träsk) har bebyggts av människor och tvingat henne att flytta.
Ivo får följa med haggan till det årliga sommarmötet för ovanliga. Det blir inte som någon av dem tänkt sig. Plötsligt är de på väg mot Jämreborg och inblandade i räddningsaktionen på en prinsessa.
Prinsessan Mirella har frivilligt begett sig till Jämreborg för att be jätten förvandla henne till ett djur. Hon är trött på att vara prinsessa och risken för att bli bortgift är överhängande. När Ivo med sällskap dyker upp blir hon mest irriterad. Men det är förstås bra att någon kommer som kan ta hand om jätten, han verkar nämligen ha drabbats av ett nervöst sammanbrott…

Eva Ibbotsons bok är - som vanligt när det gäller hennes böcker - full av magiska inslag, annorlunda varelser och händelser. Paddor kan prata, spöktåg passerar underjordiska tågstationer och slutet på boken är förstås lyckligt även om vägen dit är ganska lång.

 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna Fogelberg den 19 december 2011