Jerringpris till ridsporten

Jerringpris till ridsporten och ett av våra svenska OS-hopp i London.

Stauett för Jerringpriset
Den 16 januari delades Jerringpriset ut för trettonde gången och det tilldelades Rolf-Göran Bengtsson. En stor framgång för den svenska ridsporten.

Kampen stod mellan Rolf-Göran Bengtsson och skidåkaren Marcus Hellner. Att svenska folket röstat fram Rolf-Göran som vinnare var tydligt, då han vann över 44 procent av rösterna.

Individuellt EM-guld

Avgörande för att priset gick till Rolf-Göran var det EM-guld som han vann i Madrid. Under stor dramatik tog han, som första svensk, individuellt guld på ett ett internationellt mästerskap. 

Rolf-Göran Bengtsson har även sedan tidigare fina meriter med OS-silver såväl individuellt som i lag. Dessutom har ett EM-silver i lag och ett EM-brons individuellt. Närmare 40 Grand Prix-segrar har han lyckats skrapa ihop och under 2011 har han legat i toppen av världscupen. På så sätt är Rolf-Göran Bengtsson och hans häst Ninja La Silla ett av våra stora svenska medaljhopp i OS i London 2012.

Jerringpriset instiftades av sportredaktionen i Sveriges Radio till minne av Sven Jerring (1895-1979). Priset delades ut för första gången 1979 och gick då till Ingemar Stenmark.

 

Läs mer:

 

 1. Stora boken om ridning

  Undertitel: ridningens grunder, hoppning, dressyr, westernridning, uteritter, tävlingar, hästskötsel
  Av: Dickins, Rosie
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2001
  Klassifikation: Djursport
  Finns som: Bok
 2. Första hoppboken

  Av: Ericson, Ylva
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2006
  Klassifikation: Djursport
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Carin Carlsson den 17 januari 2012