Juli

Träffsäkert om hur svårt det kan vara att veta vem man egentligen vill vara – och vem man vill vara med.

Omslagsbild till Juli.
Femtonåriga Elin tillbringar somrarna på en ö i norska skärgården hos sin farmor. Tidigare har Elin alltid varit med Sara, som har sommarhus på ön. Sara, den söta tjejen alla killar gillar, som är van att få som hon vill. Men förra sommaren gjorde Sara något som fått Elin att se på henne på ett nytt sätt och Elin är inte längre säker på att hon vill fortsätta vara Saras vän.

På bussen ut till ön hamnar Elin bredvid en kille. Han heter Kato och han och hans mamma ska hyra ett hus på ön under sommaren. Elin stöter ihop med Kato igen några dagar senare och blir alltmer intresserad av honom. Intresset verkar vara ömsesidigt, men samtidigt är det som om han har något han försöker dölja för Elin. Elin beslutar sig för att ta reda på vad Kato döljer, men vet inte att hon är på väg att avslöja det Kato hela sitt liv försökt hålla hemligt.

Trots bokens allvar blev jag glad av att läsa den. Tania Kjeldset skildrar mycket träffsäkert hur svårt det kan vara att veta vem man egentligen vill vara – och vem man vill vara med.

Tipsat av: Erika Käll


 

 1. Juli

  Av: Kjeldset, Tania
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2011
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från norska
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Erika Käll den 5 mars 2012