Konst på väg- Märk världen

Jubileumsutställning! Konst på väg: 16 mars-2 april

Konst på väg logga

Konst på väg logga
 
I samband med konstrundans jubileum visas en temautställning med konstnärer från Konst på väg.
Vi lever i en tid där vi blir mer och mer medvetna om vår egen roll i det stora, globala sammanhanget. Vad som händer någon annanstans påverkar också mig och det som jag gör påverkar i sin tur någon annan. Detta inte minst i situationer där många människor tvingas flytta från sitt hem på grund av någon annans handlingar men också naturens påverkan på oss och vår påverkan på naturen. Hur märker jag världen och hur märker den mig?

Kl. 17:30-18:30 Föreläsning: Röra och beröra - vad kan samtidskonst vara?med Emilie Karlsmo, lektor i konstvetenskap vid Uppsala universitet.
Vad är det i samtidskonsten som väcker så starka känslor? Vad skiljer den från "modern konst"? Och är all nutida konst också "samtida"? Föredraget ger en introduktion till en gränsöverskridande konst med såväl internationella som svenska exempel.
Samarbete med Folkuniversitetet.


18:30 Invigning av utställningen. Konstnärerna berättar om sina verk.

19:30 Konsert: Syster Fritz
Syster Fritz musik - ett vackert pulserande, energiskt drivande slagverk, ett piano som klingar Afrika och frihet, en kontrabas som får bröstet att vibrera av glädje, en massa galna flöjter som blåser liv i alla dina känslor och sånger som klingar om och om...om människan.

Charlotte Magnusson – flöjter och sång
Sara Backström-Lindeberg – piano, sång och slagverk
Peter Frykholm – kontrabas och sång
Martin Forsstedt – slagverk och mandola

Taggar:

Skrivet av: Hanna Hansell den 7 mars 2016