Kulturveckan 20-årsjubilerar

Uppsala kommuns kulturverksamhet samordnar varje år i november Kulturveckan av, med och för människor med utvecklingsstörning. Men i år är det lite speciellt - det firas tjugoårsjubileum.

Teckning av fågel, till Kulturveckan 2012

För tjugonde året i rad är det dags för Uppsalas Kulturvecka av, med och för människor med utvecklingsstörning, 12–16 november 2012. Det kommer att bli en vecka sprängfylld med kulturupplevelser, som du läser mer om i årets programkatalog.

Lyssna på årets programkatalog.

Läs om Kulturveckan - på lätt svenska.

Teckning av fågel, till Kulturveckan 2012
Kulturveckan har främst tre mål. Nämligen att stimulera till kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Att ge kulturinstitutioner och kulturutövare möjlighet att utveckla och anpassa sin verksamhet så att den kan nås och förstås av alla. Och att inspirera människor med utvecklingsstörning och personal på gruppbostäder och inom daglig verksamhet, ledsagare, kontaktpersoner med flera, att upptäcka och ta del av den kultur som erbjuds i kommunen.

Utöver dessa mål har Kulturveckan allt mer kommit att bli ett tillfälle för människor med utvecklingsstörning att själva framträda och bjuda allmänheten på kultur i olika former: teater, musik, utställningar m.m.

Idéen med Kulturveckan har spridit sig till Enköpings, Tierps och Östhammars kommun, som även de arrangerar Kulturveckor varje år.

Källa: Uppsala kommun

Teckning: Pelle Carlsson

Läs mer:

 

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Anna Theorell den 14 november 2012