Länet läser: Hemlighet avslöjas!

Vill du vara med i Uppsala läns största bokcirkel?

Kallocain av Karin Boye kommer att vara Länet läser-titeln. Idag kl. 13.15 avslöjar alla biblioteken i länet boken som kommer att vara en del av Uppsala läns största bokcirkel. Visst vet du att du kan låna boken på Tierps bibliotek? Varför inte testa den som e-bok eller e-ljudbok?

Karin Boye skrev Kallocain 1940. Hon målade upp en dyster framtidsvision genom denna kusliga dystopi, men visade samtidigt en tro på människans förmåga att skapa en annan, levande värld.

Länet läser en läsfrämjande satsning där läsare från länets alla kommuner samlas runt en gemensam bok under ett år i evenemang, bokcirklar och diskussioner på biblioteken.

Projektet lyfter fram och utnyttjar bibliotekets unika samhällsposition som erfarenhetsbank och centrum för samtal. Biblioteken använder tillgången till den äldre svenska litteraturen för att vidga och fördjupa det moderna litterära samtalet, där vår egen samtid kan belysas genom intressanta kopplingar bakåt.

Genom att ha en gemensam bokcirkelbok i länet får olika ålders- och läsargrupper möjlighet att mötas i litteraturdiskussioner och olika evenemang runt boken.

Fråga gärna din bibliotekarie om mer information om projektet!

Läs även på: lanetlaser.se