Läsecirkeln En sann historia

Gillar du att läsa självbiografier och sanna historier? Vårens läsecirkel på Håbo bibliotek har temat En sann historia. Den är till för dig som gillar att läsa om intressanta livsöden och som ofta föredrar det självupplevda framför det uppdiktade. Vi läser de sanna historierna och pratar om dem i cirkeln.

Sanna historier-hyllan

Sanna historier-hyllan
Den sanna historien kan vara så mycket. Den kan handla om en känd person som vill ge sin version av privatliv bortanför den publika karriären. Den kan vara en gripande skildring av en okänd människas svåra uppväxt. Den kan också vara en roman, som är som en förklädd självupplevd berättelse - där läsaren ständigt funderar på om allt är sant, eller bara delar av historien. Visst är det intressant med det självupplevda, denna ständiga "verklighet som överträffar dikten". Vi är många som fascineras av det verkliga livet och hur det filtreras genom en människas minne, tolkningar och erfarenheter.

 

Det första tillfället - torsdag 28 februari kl. 13.00 - presenterar jag som leder cirkeln några läsförslag som vi pratar om. Du som deltagare kan förstås också komma med förslag! Vi bestämmer tillsammans vad vi läser kommande tillfällen (21 mars, 11 april och eventuellt 2 maj). Biblioteket bjuder på kaffe/té.

Cirkeln leds av bibliotekarien Ulrika Danielsson. Välkommen med din anmälan senast onsdag 27 februari till ulrika.danielsson@bildning.habo.se eller 0171-52604.

 

 

Taggar:

Skrivet av: Ulrika Danielsson den 1 februari 2013