Låna böcker

För att låna böcker hos oss behöver du ett lånekort. Du är välkommen in till oss så ordnar vi det.

När du kommer in

Första gången du kommer in på biblioteket bör du gå till informationsdisken. Där kan du berätta för personalen om ditt ärende så hjälper vi dig. Ibland händer det att vi jobbar bland hyllorna, men stå lugnt kvar så kommer vi tillbaka strax.

Ditt första lånekort är gratis att hämta ut! Du kan antingen beställa ett lånekort i förväg här på hemsidan eller beställa det av oss direkt i informationsdisken. För att beställa ett lånekort får du fylla i ett formulär med de uppgifter vi behöver för att kontakta dig angående lån och reservationer.

I samband med registreringen ska du också godkänna våra lånevillkor. Du kan läsa dem här på vår hemsida. Kom ihåg att ta med din fotolegitimation så vi kan se att du är du. Om du är under 18 år behöver du inte visa legitimation, men du ska ha målsmans underskrift på formuläret. När det är klart och registrerat i vårt system får du ditt kort och kan låna med det på en gång.

Hur lånar jag?

Fråga vår personal om anvisningar om du tycker det verkar svårt att hitta i biblioteket. Vi kan hjälpa dig att till rätt bok eller ämne beroende på vad du söker. Ta med dig boken, eller böckerna, och ditt lånekort tillbaka till vår disk när du är klar. Vi kan registrera lånen där. Om du hellre vill använda vår självbetjäning går det också bra. Fråga oss om du behöver få hjälp!

Lämna tillbaka böcker

Återlämna gärna på det bibliotek där du har lånat, men det går även bra att lämna på de andra biblioteken i Östhammars kommun. När biblioteket är stängt kan du använda vårt bokinkast. Om du tycker att det är svårt att komma ihåg att återlämna böckerna i tid är tjänsten Övertidsvarning något för dig. Det betyder att vi skickar circka tre dagar innan lånetiden går ut. Du kan få påminnelsen som e-post eller sms.