Låna en e-bok

I snabb takt ökar e-bokens popularitet. Många entusiasmeras av den snabba tillgången och det behändiga formatet.

Tusentals titlar 

Läsplatta
När det gäller utbud av e-böcker så erbjuder biblioteken över 4000 titlar via sin e-boksleverantör Elib. Från dem har du möjlighet att låna tre böcker i veckan och lånetiden är 28 dagar.

Många nya titlar har idag ett par månaders eftersläpning innan det når biblioteken och det gäller främst de stora förlagen.

E-böcker är sökbara direkt på Bibli.
Använd den gula sökrutan. 

Symbol för e-bok.
Denna symbol betyder att boken finns att ladda ner som e-bok.

Du kan också söka efter e-böcker på Elibs webbsida.

 

Testa en "fri" e-bok

Ett annat alternativ är att ladda ner E-böcker från Projekt Gutenberg. Det är ett ideellt projekt som är tänkt att göra böcker med utgången upphovsrätt fritt tillgängliga på Internet.

I dagsläget finns det cirka 100 titlar på svenska, bland annat Hemsöborna och Inferno av Strindberg och Det går an av Carl Jonas Love Almqvist. Böckerna via Projekt Gutenberg får du behålla.

 

Vad behöver du för att läsa?

För att kunna ladda ner och läsa e-böcker måste du först installera ett läsprogram på din dator, läsplata eller smartphone. Dessa är gratis att ladda ner. Du måste även skapa ett så kallat Adobe ID.

bibli.se/ebocker hittar du information om hur du lånar e-böcker. På denna sida finns även kontaktuppgifter till ditt bibliotek ifall du har frågor.

 

Text: Mikael Weiss Bilder: In Use Consulting (cc by 2.0)

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Mikael Weiss den 27 juni 2012