Meröppet i Heby

Vårt meröppna bibliotek

Heby bibliotek har meröppet alla dagar kl. 09.00-21.00. Det innebär att biblioteket är tillgängligt för dig även de tider då personal inte är på plats.

När biblioteket är meröppet har du tillgång till den del av bibliotekslokalen som rymmer skönlitteratur, tidsskrifter och datorer. Här finns studieplatser, konferensrum och kaffemaskin.

Våra avdelningar med fack- och barn/ungdomslitteratur är stängda under meröppet. Ett begränsat utbud från dessa avdelningar kommer dock att köras fram i meröppetdelen. Det går även bra att reservera material från samtliga av bibliotekets avdelningar och hämta det under meröppettiderna.

Hur du kommer in i biblioteket

För att komma in i Heby bibliotek under meröppet behöver du en tagg och en fyrsiffrig kod. Taggen är individuell och ges till dig efter att du har skrivit under ett avtal. Taggen (och koden) fungerar som en nyckel som du använder för att öppna dörren. Har du tappat bort din tagg kostar en ny 150 kronor.

Klicka här för att hitta meröppet-avtalet. 

Hur du sköter dina biblioteksärenden

Låna och lämna tillbaka
Du behöver ha lånekort med pinkod med dig.Med hjälp av det kan du låna material vid vår utlåningsdator. Vid datorn står tydliga instruktioner om hur du gör.
Du återlämnar material i vår återlämningslåda, eller lämnar det till personalen under bemannade tider.

Reservera och hämta reserverat material
Du kan i förväg reservera böcker precis som vanligt. Det gör du genom att fråga personal under våra bemannade tider eller reservera via Mina sidor här på vår hemsida. Dina reservationer hittar du på en vagn intill utlåningsdatorn. Reservationerna är anonyma och märkta med en kod som du får i samband med avisering.

En fråga om tillit

Ett meröppet bibliotek är en fråga om tillit. Vi litar på att du följer det avtal du skrivit under. I gengäld kan du lita på att vi gör vårt bästa för att du som besökare ska vara mer än nöjd med ditt meröppna bibliotek.

Meröppet bibliotek: Ordningsregler

Det mer-öppna biblioteket ger dig möjlighet att besöka Heby bibliotek även utöver de bemannade tiderna. Du kommer in i lokalerna med hjälp av en tagg samt en personlig pinkod. För att få detta måste du vara över 18 år samt följa de ordningsregler som finns för det mer-öppna biblioteket.

 1. Du kommer in i det mer-öppna biblioteket mellan 09.00-21.00 måndag till söndag. Vid klockan 21.00 kommer larmet börja varna, om du inte lämnat lokalerna inom 10 minuter kommer larmet att gå.
 2. Ditt besök registreras i vårt larmprogram. Vi skickar loggarna till polis om behov finns.
 3. Släpp inte in någon utan egen nyckelbricka. Familjemedlemmar är välkomna, du ansvarar för dessa och ska under vistelsen befinna dig i lokalen.
 4. Var aktsam om lokalen och tillhörande inventarier. Du kan bli ersättningsskyldig för skador som direkt kan kopplas till dig.
 5.  Lämna lokalerna i det skick som de var när du kom. Städa upp efter dig själv.
 6. Är du den sista att lämna lokalen, se till att:
  - Alla fönster är stängda.
  - Kranarna på toaletterna är avstängda.
  - Ytterdörren är ordentligt stängd.
 7. Ingen förtäring av mat eller dryck får ske vid datorborden.
 8. Rökning och förtäring av alkohol är förbjuden.
 9. Respektera andras studiero och anpassa ljudnivån efter övriga besökares behov.
 10.  Prata gärna med oss i personalen (skriftligt eller muntligt) om du har några frågor, funderingar eller anmärkningar.
 11. Skulle du tappa bort din tagg kostar en ny 150 kronor.
 12.  Nya ordningsregler kan tillkomma i efterhand, gå in på biblinord.se återkommande för att ta del av dessa.
 13. Att få tillgång till det mer-öppna biblioteket är en förmån som bygger på ansvarstagande från låntagarens sida. Om du missbrukar detta kan din tillgång till det mer-öppna biblioteket dras in.

Följande personuppgifter kommer att behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i samband med mer-öppet på www.biblinord.se. För mer information om GDPR besök www.heby.se.

Vi hoppas du kommer få stor nytta och glädje av det mer-öppna biblioteket!