Meröppet i Tierps kommun

Använd biblioteket hela veckan, året runt!

Vad är Meröppet?

Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare även när det inte finns personal på plats. Det betyder att du har fler möjligheter att hitta tider att besöka biblioteket som passar just dig. I Tierps kommun finns meröppet bibliotek i Örbyhus, Karlholm, Skärplinge och Söderfors

Vem kan använda meröppna bibliotek?

Du måste vara över 18 år för att registrera dig som meröppetlåntagare.

Som meröppetlåntagare får du gärna ta med dig familjemedlemmar eller andra nära anhöriga, men du ansvarar för dem och du ska under vistelsen befinna dig i lokalen. Du får inte släppa in personer, varken obekanta eller bekanta, genom att öppna för dem eller låna ut ditt passerkort.

Hur blir man meröppetlåntagare?

Du skriver under ett avtal på ett av biblioteken i Tierps kommun under bemannade öppettider. Glöm inte legitimation! Avtalet skickas in och din tagg för att komma in i biblioteket börjar registreras. När den är klar får du ett meddelande och kan då hämta den på ditt meröppna bibliotek. 

Vad kan jag göra på biblioteket när det är meröppet?

Du kan låna och återlämna i automaten. Du kan hämta dina reservationer, de står på en särskild reservationshylla bredvid automaten. Du kan använda datorer och bibliotekets trådlösa internet.

Vad gör jag om jag behöver hjälp?

Meröppet bygger på att du klarar dina ärenden själv. Om du behöver hjälp av personal är du välkommen till biblioteket under bemannade öppettider.

Kan jag gå in på biblioteket när som helst?

Biblioteket har meröppet året runt mellan kl 7.30-21. Ibland har biblioteket öppet för skolan men inte för allmänheten. Är du då där som meröppetlåntagare är du där på skolans villkor och det kan vara en annan ljudnivå och rörelse i biblioteket än i vanliga fall. Bibliotekets personal arbetar då med skolans elever och lärare.

Vad händer när meröppet stänger?

Du måste lämna biblioteket innan klockan 21 då biblioteket stänger. Larmet kopplas på automatiskt. Vid klockan 21 börjar larmet varna, och om du inte lämnat lokalerna inom 10 minuter kommer larmet att gå. Se till att dörren slår igen efter dig när du går.

Vill du vara meröppet-låntagare? Kontakta oss på biblioteket!

Meröppet i Tierps kommun finansieras av Kulturrådets Stärkta bibliotek-bidrag.