Mirakel

Mirakel är den snabblästa, spännande och lite sorgliga berättelsen om kristna Rakel som blir headhuntad till Idol och tar domarna med storm. Hon är tveksam till Idolkonceptet men väljer ändå att vara med. Om inte annat, så för hennes pojkvän Johannes, som är ledare för kyrkokören och verkligen vill att hon ska lyckas.

Efter att Rakel röstas ut från Idol är hon beredd att lägga ned, men blir istället kontaktad av en skivbolagsrepresentant. Plötsligt är hennes karriär i full gång och hon dras med i ett allt snabbare tempo – intervjuer, konserter, tv-inslag, stylister, producenter, singellanseringer, vilda fester, droger, åtal, flyktiga sexuella relationer, en glassig lägenhet i London, halvdagar i Tokyo, ekande ensamma nätter på hotell världen över…

Men så en dag får hon ett brev av Johannes. Hennes gamla kyrkokör ska ha en jubileumskonsert, och det skulle betyda så mycket om hon ville vara med. Men vill hon det? Orkar hon åka tillbaka hem och återse alla som vet vem hon var innan hon blev Idol-Rakel och sedan superstjärnan Miracle?

Mirakel är en uppslukande roman om framgångens pris, och vad det glamorösa, ytliga livet som superstjärna kan göra med en persons ideal, relationer och drömmar. Min enda invändning mot boken är att slutet kommer lite väl abrupt, det känns avhugget, nästan som att det fattas ett kapitel. Det är synd på en så pass engagerande bok.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Sanna Barsk den 21 januari 2012