När börjar det riktiga livet

Ja, när börjar det riktiga livet egentligen? Efter att ha läst Fredrik Lindströms novell "Åttioårskrisen" inser jag - på nytt - att det faktiskt pågår hela tiden!

Boken innehåller femton korta berättelser. Man får möta Lisa som funderar över de polska byggjobbarna som fixar hennes altan (Hur har de kunnat resa från sina familjer? Varför vill de inte äta hennes mikrovärmda bullar? Och varför tar de socker i kaffet allihop när de borde förstå att det inte är nyttigt?), dagisfröken Emma som alltid har en väska packad (det kan ju vara så att den rätte dyker upp och hör hemma i exempelvis Sydamerika), Estelle och Fredrik som kämpar med att hitta den rätta soffan (den måste absolut avspegla just deras personlighet!) med flera personer.

Novellerna är lättlästa och ofta ler jag igenkännande åt det absurda som Lindström skriver om. Det känns lite ojämnt ibland, alla noveller är inte bra, men på det stora hela kan man ha en trevlig stund med boken och den passar bra att läsa när man bara har tid för kortare stunder av läsning.

Målgrupp:

Tipsat av: Anna Fogelberg den 28 februari 2012