Ny bok:

Välkommen hit välkommen hem.

Antologin "Välkommen hit, välkommen hem" är den sjätte i ordningen som Litteraturcentrum Uppsala ger ut, den samlar texter av närmare 200 författare och poeter, amatörer såväl som professionella. Många är från Uppland, men här finns bidrag från andra delar av Sverige och från andra länder – Litteraturcentrum har ett stort nätverk.

– Vår ambition är att få med så många röster som möjligt, det är därför antologierna bara blir tjockare och tjockare, säger Anisur Rahman, projektledare samt en av bokens fyra redaktörer.

Många bidrag är skrivna av personer som har deltagit i Litteraturcentrums länsomfattande skrivfrämjande aktiviteter 2016–2017. Här finns bidrag från Skutskärs skrivarkafé såväl som Gottsundas, från Katedralskolans skrivarworkshop såväl som Celsiusskolans. Skribenterna är gamla såväl som unga, och deras modersmål är allt från svenska till bengali.

– Vårt arbete bidrar till en kulturell integration och det är antologierna ett bevis på, säger Anisur Rahman. Antologierna är en dokumentation av vårt arbete, men också en dokumentation av vår tid.

Ltteraturcentrum är en del av Studiefrämjandet

Skrivet av: Urban Forsgren den 6 mars 2018