Ny webbplats

Biblioteken i Biblinord, det vill säga i Heby, Tierp, Älvkarleby och Östhammar, har en ny gemensam webbplats. Den fungerar inte riktigt på samma sätt som den gamla. Här beskriver vi kort de viktigaste nyheterna. Fråga oss gärna om du undrar över något!

 

Webben anpassar sig efter den skärm du väljer att titta på: dator, platta eller mobil. OBS! Den fungerar bäst i webbläsaren Chrome.

På den gemensamma ingångssidan kan du välja att klicka på Älvkarleby och fortsätta därifrån. Alla Älvkarlebys sidor kan hittas i dropplisten under rubriken Älvkarleby i menyraden högst upp. Menyraden följer med vilken sida du än väljer, så du kan alltid orientera dig via den.

Logga in för att hantera dina lån och reservationer, och för att låna e-böcker och e-ljudböcker. På dator eller platta klickar du på den gröna knappen längst upp till höger på skärmen. I mobilen klickar du på plustecknet och väljer "gubben". 

Sökfältet ligger också med i den första vyn på alla skärmar. Där kan du söka på ett ord eller ämne, författare, titel med mera. När de första sökresultaten visas kan du lägga på filter för att begränsa mängden och få fram det du är ute efter.

De övriga bibliotekens mediebestånd kan du se, men du behöver ha lånekort i kommunen ifråga för att reservera. Önskar du någon av deras titlar kan du vända dig till oss.

Menyraden når du på mobilen genom plustecknet och symbolen med tre horisontella streck.

Boklistor finns på många sidor. Om du klickar på länken Visa fler så visas allt som finns i vår katalog med den listans avgränsning.